Twitter werkt eindelijk aan een edit-functie

News
woensdag, 06 april 2022 om 14:30
twitter 3319619 1920f1621601260
Twitter laat weten al sinds vorig jaar aan een edit-functie voor tweets te werken. De functie wordt de komende tijd eerst getest onder abonnees van de dienst Twitter Blue.
‘’Nu dat iedereen erom vraagt… Ja, we werken sinds vorig jaar aan een edit-functie! Nee, we hebben het idee niet gekregen van een poll,’’ aldus Twitter. Met die laatste zin doelt het bedrijf op de poll die Elon Musk onlangs tweette, waarin hij zijn volgers vroeg of ze een edit-functie wilden. Musk is sinds kort lid van Twitters raad van bestuur. Met 9.2 procent van de aandelen is hij de grootste aandeelhouder van het bedrijf.
De edit-functie zal volgens Twitter de komende maanden eerst getest worden binnen de testomgeving van Twitter Blue ‘om erachter te komen wat werkt, wat niet en wat er mogelijk is’. Twitter Blue is een betaald maandabonnement dat leden exclusieve toegang biedt tot premiumfuncties. Het abonnement is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Andere nieuwe Twitter-functies

Naast een edit-functie is Twitter ook bezig met andere nieuwe functies. Zo ontdekte researcher Jane Manchun Wong een functie waarmee je jezelf kunt untaggen in een gesprek, waardoor je niet meer getagd kan worden en geen meldingen meer krijgt van een draadje. Het draadje kun je na het untaggen nog steeds zien.
Daarnaast werkt het platform ook aan ‘Flock’, een functie die lijkt op Instagrams Close Friends. Met deze functie kun je tweets plaatsen die alleen gezien worden door de mensen in jouw ‘Flock’.

Populair Nieuws