Overgrote deel F1-kijkers is niet tevreden met Viaplay

News
woensdag, 06 april 2022 om 15:00
si202203190303 newsf1647865562
Sinds dit seizoen is het niet meer mogelijk om live Formule 1 te volgen bij Ziggo. Uit onderzoek van GPfans.com blijkt nu dat een groot gedeelte van de Nederlanders daardoor is overgestapt naar Viaplay, maar zeker niet iedereen is tevreden.
Vorig jaar werd aangekondigd dat Ziggo niet meer langer meer de rechten voor de Formule 1 in Nederland in handen had. De destijds nog onbekende streamingdienst Viaplay had namelijk bij de veiling een hoger bedrag geboden. Daardoor is de dienst sinds kort in Nederland beschikbaar en zet het vol in op de koningsklasse van de motorsport.
Uit een onderzoek van GPfans.com blijkt dat de promotie van het Zweedse bedrijf effect heeft gehad. Een groot gedeelte van de F1-kijkers in Nederland is namelijk overgestapt. 30 procent van de respondenten gebruikt Viaplay, terwijl nog eens 13 procent Viaplay kijkt voor de Formule 1, maar de Grand Prix Radio-app gebruikt voor het commentaar van Olav Mol.
Ook F1 TV Pro, de officiële streamingdienst van Liberty Media die al langer in Nederland beschikbaar is, doet goede zaken. 30 procent van de ondervraagden zegt namelijk die dienst nu te gebruiken in plaats van Ziggo. 5 procent gebruikt F1 TV Pro in combinatie met Grand Prix Radio. De rest van de kijkers gebruiken de samenvattingen van Ziggo (7 procent), een illegale stream (5 procent), een buitenlandse aanbieder (3 procent) of alleen de Grand Prix Radio app (2 procent).

F1-kijkers missen Ziggo

Hoewel het grootste gedeelte van de kijkers naar Viaplay en in iets mindere mate F1 TV Pro is gegaan, is niet iedereen blij met de overstap. Met name Viaplay krijgt sinds de start van het nieuwe seizoen veel kritiek. Zo zou de beeldkwaliteit niet op orde zijn en is ook niet iedereen blij met het commentaar, waardoor kijkers dus overschakelen naar de stem van Olav Mol. Volgens Viaplay liggen de problemen met de beeldkwaliteit waarschijnlijk bij de kijkers zelf, in plaats van de streamingdienst.
Maar ook F1 TV Pro wordt bekritiseerd door de ondervraagden. Maar liefst 60 procent geeft namelijk aan dat Ziggo het beter voor elkaar had dan Viaplay én F1 TV Pro. 21 procent zegt dat Ziggo beter was dan alleen Viaplay. 8 procent van de ondervraagden vindt juist dat Viaplay en/of F1 TV Pro het beter doen dan Ziggo.
Uit de onderlinge strijd tussen Viaplay en F1 TV Pro, blijkt wel dat laatstgenoemde dienst geliefder is dan Zweedse streamingdienst. 41 procent vindt F1 TV Pro goed en 4 procent slecht, terwijl slechts 7 procent Viaplay bestempelt als goed. Bij de streamingdienst hebben ze dus nog veel werk aan de winkel als ze F1-kijkend Nederland voor de lange termijn aan zich willen binden.

Populair Nieuws