'Twitter krijgt Close Friends-achtige feature met Flock'

News
dinsdag, 25 januari 2022 om 9:30
twitter 292994 1920f1634235405
Social media-platformen zijn constant bezig om hun aanbod van features uit te breiden. Zo lijkt het er nu op dat Twitter een Close Friends-achtige feature krijgt met de naam Flock.
Hoewel social media tegenwoordig veel groter zijn, waren platformen als Facebook en Twitter initieel gemaakt om constant in contact te staan met je vrienden. Het lijkt erop dat Twitter weer een beetje terug wil gaan naar ‘die goeie ouwe tijd’ met een feature genaamd Flock.
Volgens Input kunnen gebruikers met Flock een lijst van vrienden bijhouden. Heb je eenmaal een Flock gemaakt, dan is het mogelijk om Tweets uit te sturen die alleen je beste vrienden kunnen zien. Zo kan je dus berichten de wereld in sturen waarvan je niet wil dat bijvoorbeeld je collega’s of familie ze zien.
Volgens Alessandro Paluzzi, die de code in de Twitter app heeft ontdekt via reverse engineering, heette de feature eerst ‘Trusted Friends’, maar het het bedrijf de functie omgedoopt tot Flock.

Flock toont veel overeenkomsten met Close Friends

Voor gebruikers die veel op social media zitten, zal de nieuwe functie van Twitter niet geheel nieuw in de oren klinken. Flock lijkt qua gebruik namelijk veel op de Close Friends-feature van Instagram. Dat platform maakte het namelijk al mogelijk om Instagram Stories alleen uit te sturen naar een hechte groep vrienden en niet naar al je volgers.
Het is niet de eerste keer dat social media-platformen afkijken bij elkaar. Zo is Twitter bijvoorbeeld eerder al gekomen met Communities, dat veel lijkt op Facebook-groepen. En WhatsApp heeft weer een feature ‘geleend’ van Snapchat en Instagram.