Elon Musk wil direct edit-knop voor Twitter nu hij aandeelhouder is

News
dinsdag, 05 april 2022 om 17:30
elon muskf1649168900
Elon Musk is net aangetreden tot het board of directors van Twitter. Musk is daar nu een grote aandeelhouder, dat blijkt uit een filing bij de Securities and Exchange Commission. Musk laat weten dat hij per direct een grote verandering wil doorvoeren in het social media platform, en hij doet dit op een gepaste manier.
Hieronder zie je hoe Musk liet weten wat zijn eerste grote verandering voor de service is. En natuurlijk heeft hij onze stemmen daar hard bij nodig.
Elon Musk is bij velen bekend op Twitter als voormalig CEO van Tesla, de CEO van Space X, DogeCoin promotor en meme-fanaat. Hij gebruikt de service vaak om een beetje te grappen en geinen met zijn volgers, maar ook deelt hij vaak zakelijke updates over zijn bedrijven en vertelt hij in welke crypto jij je geld moet investeren.

Weer problemen met de SEC

Vanaf nu is hij dus ook onderdeel van de raad van commissarisen van Twitter, dat laat Parag Agrawal weten in een tweet. Musk heeft 14.9 procent van de aandelen gekocht en heeft daarmee dus een flink marge onder zijn riem. Wat wel opvalt is dat hij dit te laat door gaf aan de SEC (Security and Exchange Comission). Hiervoor krijgt hij binnenkort waarschijnlijk een boete van rond de 100.000 dollar voor. De SEC en Musk hadden eerder ook al een meningsverschil toen de SEC, Musk aanklaagde voor het tweeten over het 'privé budget' van Tesla. De rechter heeft besloten dat Musk's tweets nu vooraf gecontroleerd moeten worden door een officier van justitie.
Hoe lang Musk aandeelhouder blijft bij twitter gaan we vanzelf zien in zijn tweets, het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat Musk van bedrijf wisselt. Zo moest hij ook aftreden bij PayPal, de service die hij mede heeft opgericht. En als Twitter dan toch niet werkt heeft hij ook altijd nog SpaceX.

Populair Nieuws

Laatste Reacties