Controversiële Twitch-functie blijkt weinig impact te hebben

News
donderdag, 16 december 2021 om 15:30
twitchf1632316873
Een aantal weken terug kondigde Twitch aan om met een nieuwe functie te komen, namelijk de boost functie. Twitch gebruikers waren hier alleen niet blij mee. Nu heeft journalist Zach Bussey onderzoek gedaan naar de functie en zegt hij dat de functie weinig impact heeft.
Twitch kondigde een aantal weken geleden de boost functie aan. Deze functie zorgt ervoor dat kijkers geld kunnen betalen om een streamer hoger op de pagina van Twitch te krijgen. Kijkers zijn al kritisch over de nieuwe functie en zien het als een manier voor Twitch om extra geld te verdienen, het geld van de boosts gaat namelijk niet naar de streamer, maar naar Twitch. Ondanks de kritiek besloot Twitch de functie toe te voegen.

Twitch functie blijkt niet te werken

Nu heeft Bussey onderzoek naar de functie gedaan en uit zijn conclusie blijkt dat de functie helemaal niet werkt. Streamers die een boost ontvangen merken dit niet terug in hun kijkcijfers.
Bussey baseert zich op data die hij heeft onderzocht van voor en na het toevoegen van de boost functie. Hierin ziet hij dus niet een echt grote verandering in kijkers dankzij de functie.
De functie is momenteel nog steeds in een testfase, gezien de eerdere kritiek was het toevoegen van de functie al controversieel. Als het ook nog eens waar is dat het boosten van een stream weggegooid geld is, dan betekent dit dat er echt geen goede reden zou zijn voor Twitch om nog door te gaan met de functie. Het is dus afwachten wat Twitch met de functie zal gaan doen.