‘Obsidian werkt aan Disco Elysium-achtige RPG’

News
vrijdag, 31 december 2021 om 12:30
obsidian entertainment logof1640941527
Volgens journalist Jeff Grubb werkt Obsidian Entertainment aan Disco Elysium-achtige RPG. Hoe de game zal heten, is nog niet bekend, maar hij zal waarschijnlijk uitkomen voor de Xbox consoles en PC.
Volgens Jeff Grubb werkt Obsidian Entertainment aan een Disco Elysium-achtige game. Dit vertelde hij in een recente aflevering van de XboxEra Podcast. De game zou spelers een mysterie rondom een moord laten onderzoeken. De game speelt zich af in Europa in de zestiende eeuw. Hoe de RPG zal heten is nog niet bekend, maar de RPG wordt nu Project Missouri genoemd en zal mogelijk in 2022 uit kunnen komen.
Hoewel het nog niet zeker is of dit gerucht waar is, werkt Obsidian wel aan een The Elder Scrolls-achtige RPG genaamd Avowed voor de Xbox Series X en PC, maar heeft nog geen releasedatum. Als Project Missouri bestaat, zal hij mogelijk ook alleen verschijnen voor de Xbox consoles en PC, aangezien Obsidian onderdeel is van Microsoft.
Disco Elysium is een RPG waarin je speelt als een vergeetachtige detective in het dystopische Revachol West. Hier loopt corruptie uit de hand en zijn er onopgeloste moorden. In de game moet je zelf op zoek gaan naar aanwijzingen en verdachten ondervragen om de mysteries op te lossen.

Ontwikkeling Rare’s Everwild loopt niet soepel

Tot slot vertelde Grubb in de podcast over de status van Everwild van Rare. Volgens Grubb zal de ontwikkeling niet zo soepel verlopen. Eerder dit jaar gingen er al geruchten rond dat de ontwikkeling opnieuw was begonnen. De game zal ergens in 2024 moeten uitkomen, maar of die deadline gehaald zal worden is niet zeker.

Populair Nieuws