Twitch helpt streamers om 'Hate Raids' tegen te gaan

News
donderdag, 30 september 2021 om 16:00
twitchf1632316873
Streamingplatform Twitch komt met een nieuwe functie die streamers gaat helpen om de chats van de streams te beschermen tegen zogenoemde 'Hate Raids'. Dit heeft het bedrijf op Twitter bekendgemaakt.
Twitch maakt het nu mogelijk voor streamers om de chat zo in te schakelen dat alleen mensen die een geverifieerd telefoonnummer of mailadres aan hun account hebben toegevoegd kunnen reageren onder de streams. Dit zorgt ervoor dat mensen die verbannen worden uit een chat niet snel kunnen terugkeren. Ook zorgt het ervoor dat er minder bots reageren, want deze bots kunnen niet allemaal een telefoonnummer hebben.
De nieuwe functie is optioneel. Een streamer kan zelf bepalen of de functie wordt ingeschakeld. De streamer kan ook uitzonderingen maken voor donateurs bijvoorbeeld.
Mocht een gebruiker worden verbannen van Twitch, dan worden alle accounts die verbonden zijn aan het specifieke telefoonnummer ook verbannen. Zo kan de verbannen persoon niet snel terugkeren.

Wat zijn Hate Raids?

Wat er met Hate Raids wordt bedoeld is een grote groep mensen een die stream binnenkomt, waarna er dan bijvoorbeeld veen racistische opmerkingen worden gemaakt.
Twitch krijgt van streamers al langer vragen over waarom Twitch niet meer doet om 'Hate Raids' tegen te gaan. Er werden speciale hashtags bedacht zoals #Twitchdobetter. Het ging zelfs zo ver dat een groep streamers besloot een dag lang niets te streamen uit protest. Twitch heeft al eerder beloofd wat te doen aan de Hate Raids. Deze nieuwe functie maakt onderdeel van uit van deze belofte.