Twitch heeft in 2021 15 miljoen bots verbannen in de strijd tegen Hate Raids

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 15:30
twitchf1632316873
Een groot probleem in 2021 was voor Twitch wel de 'Hate Raids'. Dit zijn aanvallen op chats van streams. Veel streamers waren erg kritisch op het platform, omdat ze zeiden dat Twitch eigenlijk niets deed om dit te stoppen, maar uit nieuwe cijfers blijkt dat Twitch juist een hoop bots heeft geband die waren gemaakt voor deze Hate Raids.
Twitch is succesvol en is het afgelopen jaar erg gegroeid. Deze groei gaat gepaard met veel kritiek. Vorig jaar was er dus veel kritiek op Hate Raids en het ging zelf zo ver dat een groep streamers ging staken om Twitch zo te dwingen om meer te doen tegen de problemen.

Wat zijn Hate Raids?

De Hate Raids zijn aanvallen op chats. Het wordt gedaan door bots en de chats worden overspoeld met haatvolle berichten. Omdat er zoveel bots zijn is het voor beheerders van de chat niet te doen om dit tegen te houden, daarom moet Twitch dit aanpakken. Dit heeft het bedrijf dus ook gedaan.
Het bedrijf heeft dit gedaan met dank aan AI. De AI kan namelijk de bots herkennen en zo verbannen van het platform. In 2021 zouden er dus 15 miljoen bots van het platform zijn afgehaald.
Hoewel het nog steeds mogelijk is om door bots te worden aangevallen in de chat is het in ieder geval zo dat er een stuk minder bots op het platform zijn. Dit is goed nieuws en het laat zien dat Twitch het probleem dus goed heeft opgelost.