Steamers staken vandaag massaal op Twitch vanwege hate raids

News
woensdag, 01 september 2021 om 13:30
twitchf1632316873
Het is vandaag goed mogelijk dat je een vaste stream niet kan bekijken. Veel streamers staken vandaag op Twitch om actie te voeren tegen de hate raids die de laatste tijd steeds vaker opduiken.
Veel streamers zijn niet tevreden met Twitch. Volgens hen doet het streamingplatform er namelijk niet genoeg aan om haar gebruikers te beschermen tegen kwaadwillenden. Streamers worden de laatste tijd namelijk steeds vaker slachtoffer van zogenoemde hate raids. De chat wordt daarbij gevuld door bots die seksistische, racistische of andere haatvolle opmerkingen plaatsen, waardoor er ook geen ruimte meer is voor de streamer om te praten met de normale kijkers.
Om die reden hebben veel streamers vandaag besloten om het werk neer te leggen en een dag te gaan staken. Die actie is opgezet door de streamers ShineyPen, Lucia Everblack en RekitRaven, die eerder ook al Twitch hebben opgeroepen om actie te ondernemen. In augustus heeft het bedrijf beloofd om meer nieuwe functies te introduceren om haar gebruikers te beschermen, maar volgens Twitch werken kwaadwillenden ook steeds aan manieren om die functies te omzeilen.

Niet alle streamers doen mee aan de staking

Hoewel de staking op veel steun kan rekenen, doet niet iedereen mee. Sommige streamers zien er ook niet het nu van in, zoals de populaire World of Warcraft en Final Fantasy XIV streamer Asmongold. In een video zegt hij dat het ‘niemand iets uitmaakt of je een dag vrijneemt van Twitch’. De streamer ziet dus geen reden om mee te doen met de staking.
Twitch raakt de laatste tijd ook steeds meer grote streamers kwijt aan concurrerende bedrijven. Zo is eerder deze week DrLupo overgestapt naar YouTube Gaming. De streamer heeft op YouTube ondertussen ook alweer miljoenen abonnees.