‘Nintendo Direct én State of Play in aantocht’

News
woensdag, 10 januari 2024 om 13:00
Xbox heeft de eerste grote gaming showcase van het jaar aangekondigd. Volgende week wordt er bij een aantal ontwikkelaars in de keuken gekeken. De vraag is nu wanneer Sony en Nintendo iets van zich laten horen en mogelijk duurt dat ook niet lang meer.
Binnenkort horen we het één en ander over wat Xbox van plan is in het komende jaar. Maar Sony en Nintendo, de andere twee bedrijven in “de grote drie” zullen vroeger of later ook iets moeten gaan aankondigen. Dat gebeurt in beide gevallen vrij snel, zo beweert Jeff Grubb in de Giant Bombcast.
Volgens Grubb komt Nintendo ergens in februari met een nieuwe Direct. Een State of Play van Sony zou ook in de komende weken op de planning staan, waarbij februari ook geen onwaarschijnlijke schatting is. Met name de Nintendo Direct is een vrij veilige aanname, aangezien er jaren aan precedent is voor een Direct in februari. Het ook niet helemaal duidelijk of Grubb concreet iets gehoord heeft over deze presentaties, of ze vooral voorspelt.
Over de inhoud van beide presentaties heeft Grubb niets te melden. Met name de State of Play kan wat hem betreft alle kanten op. Vorig jaar was er in februari een State of Play met uiteenlopende games, maar Sony heeft in het verleden ook hele uitzendingen gewijd aan maar een klein aantal titels.

Laatste Nintendo Direct voor originele Switch?

Het zou trouwens kunnen dat de volgende Nintendo Direct de laatste is die helemaal in het teken staat van de originele Switch. Het wordt namelijk veel aangenomen dat er dit jaar een opvolger voor die console verschijnt. Afhankelijk van wanneer die uitkomt, is het goed mogelijk dat hij is aangekondigd tegen de tijd dat Nintendo’s tweede Direct van het jaar wordt uitgezonden.