Max Verstappen heeft rivaliteit met Hamilton 'niet nodig'

News
maandag, 22 januari 2024 om 14:30
max verstappen lewis hamilton gp groot brittannie 2023 1f1696240649
Sinds het enorm spannende seizoen van 2021 worden Max Verstappen en Lewis Hamilton gezien als de grote rivalen van elkaar. Maar Verstappen zegt dat die rivaliteit niet nodig is.
Wanneer twee coureurs met hetzelfde aantal punten de laatste Grand Prix in gaan en al het hele seizoen met elkaar strijden, dan is het niet zo vreemd als het als een legendarisch duel wordt gezien. Max Verstappen tegen Lewis Hamilton kreeg dan ook al snel dezelfde status als Ayrton Senna tegen Alain Prost.
Maar de rivaliteit tussen de twee wereldkampioenen is tegenwoordig helemaal niet meer zo intens als in 2021. Sterker nog, volgens Verstappen is er vrijwel geen rivaliteit meer te bespeuren en de Nederlander heeft het ook niet nodig om het hoogste niveau te presteren. Dat laat hij weten in een interview met The Sunday Times.

“Ik heb dat soort rivaliteit niet nodig. Natuurlijk willen we elkaar verslaan, maar eerlijk gezegd, als we eenmaal in een privéomgeving zitten, zijn we gewone jongens onder elkaar.”

Uitdager voor de titel?

Ondanks dat Hamilton ondertussen alweer 39 jaar oud is, denkt Toto Wolff wel dat zijn coureur nog Verstappen kan uitdagen voor de titel. Ten minste, als hij de juiste auto van Mercedes krijgt. Volgens de teambaas is er immers een reden ‘waarom Lewis alle records heeft gebroken en zeven wereldtitels’.
Of Hamilton daadwerkelijk een titel-waardige auto in zijn handen krijgt, daar komen we op 2 maart achter. Dan staat namelijk de eerste Grand Prix van het jaar gepland.