Toptalent Oscar Piastri tekent lang contract bij McLaren

News
woensdag, 20 september 2023 om 16:30
oscar piastri lando norris 2023f1695217538
McLaren hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over de coureurs. Oscar Piastri heeft namelijk zijn contract bij het team verlengd tot het einde van 2026.
Het begin van 2023 verliep niet bepaald goed voor McLaren, met veel technische problemen en tegenvallende prestaties. Sinds de upgrades die zijn geïntroduceerd tijdens de GP van Groot-Brittannië is het team alleen bezig met een flinke ommezwaai. In die tijd heeft Oscar Piastri ook duidelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft, ondanks het pas zijn eerste seizoen in de Formule 1 is.
Het is dan ook niet zo vreemd dat McLaren de Australiër vast wil houden en dat is het team dan ook gelukt. In een tweet heeft McLaren bekendgemaakt dat Piastri zijn contract meerdere jaren heeft verlengd, namelijk tot het einde van 2026. Het contract van de coureur liep voorheen nog tot het einde van 2024.

Een rustige contractverlenging

Op Twitter heeft Piastri zelf op een humoristische wijze gereageerd op zijn nieuwe contract: “Stress-free contract announcement like always”. Hij refereert daarmee naar de contractuele chaos vorig jaar die door de Australiër werd veroorzaakt.
Toen Fernando Alonso in 2022 besloot om plotseling over te stappen naar Aston Martin, maakte Alpine bekend dat Piastri voor het team zou rijden in 2023. Een paar uur later kwam de coureur alleen met een tweet waarin hij zei dat de informatie niet klopte en dat hij niet voor Alpine zou rijden. Het was het startschot voor een lange juridische zaak, die uiteindelijk door McLaren en Piastri werd gewonnen.

Populair Nieuws