Piastri hoeft niet voor Alpine te rijden, weg naar McLaren vrij

News
vrijdag, 02 september 2022 om 16:30
mclaren daniel ricciardo gp belgie 2022 1f1662128589
Na de overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin ontstond een interessante situatie rondom zijn opvolging bij Alpine. Alpine kondigde op zeker moment aan dat Oscar Piastri voor het team ging rijden, maar daar was Piastri het niet mee eens. Het Contrack Recognition Board (CRB) van de FIA stelt Piastri nu in het gelijk.
De zomerstop van de Formule 1 was op veel fronten redelijk rustig, behalve als het ging om de toekomst van Oscar Piastri. Bij Alpine, het team waar Piastri momenteel reserve is en zijn coureursopleiding heeft gehad, ontstond een gat na het vertrek van Fernando Alonso. Dat gat wilde Alpine maar al te graag opvullen met Piastri.
Piastri had alleen andere plannen en had zelfs een contract met McLaren om in 2023 voor dat team uit te komen. Beide partijen beweerden natuurlijk dat hun contract geldig was, maar dat ze allebei geldig waren was onmogelijk. Nu heeft het CRB een besluit laten vallen over de contracten.
Daarbij wordt Piastri in het gelijk gesteld, wat betekent dat Piastri in 2023 teamgenoot wordt van Lando Norris. Het contract met McLaren is het enige contract in deze hele kwestie dat erkend wordt door het CRB. Het is een meerjarig contract voor minstens 2023 en 2024.

Gaat Alpine Piastri zomaar naar McLaren gaan?

Hoewel Piastri dus naar McLaren mag, is het mogelijk dat we nog niet alles hebben gehoord in deze kwestie. Alpine heeft namelijk al eerder aangegeven dat het niet blij is met deze uitkomst. Het is goed mogelijk dat het team gaat proberen een schadeclaim in te dienen bij Piastri voor zijn opleidingskosten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties