Fernando Alonso rijdt in 2023 voor Aston Martin

News
maandag, 01 augustus 2022 om 11:33
Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso wisselt volgend jaar van team. Met ingang van 2023 heeft hij een meerjarig contract bij Aston Martin. Daarmee kan hij gezien worden als de vervanger van Sebastian Vettel, die zijn pensioen als coureur heeft aangekondigd.
Onlangs kwam het bericht dat Aston Martin-coureur Sebastian Vettel aan het einde van het huidige F1-seizoen stopt. Daarmee is er natuurlijk wel een gat in het team van Aston Martin, maar er is een vervanger gevonden. Fernando Alonso zal vanaf 2023 voor het team van Lawrence Stroll rijden.
Alonso laat weten erg blij te zijn met zijn contract. Hij beweert dat niemand anders in de Formule 1 op dit moment meer visie en toewijding aan winnen heeft. Het team heeft volgens Alonso systematisch geweldige mensen aangetrokken.
Ook Lawrence Stroll is blij met zijn nieuwe aanwinst. Hij noemt Alonso “een toegewijd winnaar, zoals [hijzelf]” en vindt hem een natuurlijk onderdeel van een winnend team. Overigens heeft ook Lance Stroll, zoon van Lawrence, een plek als coureur in het team van Aston Martin. Alonso kent beide Strolls al jaren en ziet in hen de passie die nodig is om te slagen in de Formule 1.

Alonso wil nog een keer winnen

Fernando Alonso werd in 2005 en 2006 wereldkampioen Formule 1. Hoewel hij inmiddels verreweg de oudste coureur in de competitie is, heeft hij nog steeds een “honger en ambitie” om vooraan te staan. Hij heeft bovendien nog altijd de ambitie om weer te winnen.