Tomb Raider fans verwachten snel een grote reveal

News
maandag, 21 augustus 2023 om 14:30
tomb raiderf1671180677
Er wordt gewerkt aan een nieuwe Tomb Raider-game. Daarover is alleen maar weinig bekend. Fans denken nu dat een reveal voor de deur staat.
Het is alweer vijf jaar geleden dat de laatste grote Tomb Raider-game verscheen. Fans wachten dus al een tijdje op een nieuwe game en gelukkig is er zekerheid dat die in de maak is. Een update van de Tomb Raider-website doet sommige spelers nu vermoeden dat er snel iets wordt onthuld.
Sinds kort kun je je op de Tomb Raider-site namelijk aanmelden om op de hoogte te worden gebracht van “breaking news” rondom de reeks. Het kan daarbij om van alles gaan, zoals merchandise, maar een nieuwe game zou natuurlijk ook in zo’n nieuwsbrief worden opgenomen. Op Twitter vragen mensen zich dan ook af of de introductie van deze nieuwsbrief betekent dat er een grote aankondiging voor de deur staat.
De gedachte dat er iets staat te gebeuren wordt nog eens versterkt omdat Lara Croft binnenkort aan Call of Duty Modern Warfare 2 wordt toegevoegd. De timing daarvan zou ineens heel logisch zijn als er ook een nieuwe game wordt onthuld. Gamescom staat voor de deur, dus wellicht is er daar nieuws (al heeft Geoff Keighley laten weten dat in ieder geval Opening Night Live niet zoveel nieuwe onthullingen heeft).

Wat weten we over de nieuwe Tomb Raider?

Het is momenteel nog een beetje een raadsel hoe de nieuwe Tomb Raider eruit gaat zien. Hij wordt gemaakt in Unreal Engine 5 door Crystal Dynamics, de studio die ook twee van de games in de laatste trilogie maakte. Het is de bedoeling dat de game de originele games en de reboot aan elkaar verbindt.