Indiana Jones-acteur werkt aan nieuwe Tomb Raider serie

News
woensdag, 14 juni 2023 om 11:30
shadow of the tomb raider review 138538f1686731114
Phoebe Waller-Bridge speelt in Indiana Jones and the Dial of Destiny, maar dat is niet de enige avonturen-franchise waar ze zich mee bezig houdt. Waller-Bridge werkt namelijk ook aan de nieuwe Tomb Raider serie voor Amazon.
Na een lange reeks aan games en verschillende films, krijgen we er ook een nieuwe vorm van media bij voor Tomb Raider. Aan het begin van 2023 heeft Amazon Studios namelijk bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een serie over de beroemde avonturier.
Destijds ging het gerucht dat Phoebe Waller-Bridge aan de serie zou werken, maar Amazon had er zelfs niks over bekendgemaakt. Nu heeft de schrijver en actrice, die een doorbraak maakte met Fleabag, zelf bekendgemaakt dat ze inderdaad aan de Tomb Raider serie werkt. Dat heeft ze gezegd in een interview met IGN.
Waller-Bridge schreef het script voor de James Bond-film No Time to Die en speelt ook in Indiana Jones and the Dial of Destiny, twee franchises die waarschijnlijk veel invloed zullen hebben op de Tomb Raider serie.

“Er is zoveel dat ik erin kan verwerken. Ik bedoel, het personage van Lara Croft is geïnspireerd door Indiana Jones en James Bond. Ik heb geleerd van die franchises hoe je iets zowel geaard kunt laten voelen en het op een bepaalde manier groter kunt laten zijn dan zichzelf. En hopelijk vertaalt zich dat allemaal perfect en naadloos naar Tomb Raider.”

Weinig bekend over Tomb Raider

Naast het werk van Phoebe Waller-Bridge is er nog weinig bekend over de nieuwe Tomb Raider serie. Waller-Bridge zal in ieder geval niet de titelfiguur gaan spelen, maar wie wel de rol van Lara Croft op zich neemt is niet bekend. Ook is er nog geen regisseur of releasedatum onthuld.