Gamescom Opening Night Live heeft weinig nieuwe games

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 13:00
Sinds een paar jaar wordt gamescom afgetrapt met een grote live-show. Maar als je hoopt op onthullingen van nieuwe games, moet je je verwachtingen iets bijstellen. Presentator Geoff Keighley laat weten dat de inhoud van de show dit jaar iets anders is.
Volgende week is het alweer tijd voor gamescom 2023. Het evenement begint pas echt op 23 augustus, maar op 22 augustus komt Geoff Keighley (bekend van The Game Awards en Summer Game Fest) weer met Opening Night Live. Daarbij zullen ongetwijfeld weer tientallen games voorbij komen, maar de meeste daarvan zijn eerder onthuld.
Tegenover VGC laat Keighley weten dat Opening Night Live dit jaar vooral om nieuwe informatie over eerder aangekondigde games draait. Er zullen veel updates zijn voor games die in het komende jaar uitkomen. Keighley noemt Alan Wake 2 en Black Myth Wukong bij naam, dus als je daar naar uitkijkt wordt Opening Night Live in ieder geval interessant.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen enkele onthulling van een gloednieuwe game in Opening Night Live zit. Maar verwacht er dus hoogstens een paar. In de komende maanden zijn er gelukkig genoeg games in het vooruitzicht zonder dat er nog meer aangekondigd wordt.

Wanneer is gamescom 2023?

Zoals gezegd begint gamescom dit jaar op 23 augustus. Het evenement duurt in totaal 5 dagen: zondag 27 augustus is de laatste dag. Vanaf 24 augustus is gamescom open voor publiek en er zijn nog kaarten beschikbaar.