Volgende Tomb Raider verenigt reboot met origineel

News
vrijdag, 29 januari 2021 om 8:30
shadow of the tomb raider gameplay trailer onthuld 133429
Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwe Tomb Raider verscheen. Informatie over de volgende game is nog wat schaars, maar op het officiële Twitter-account van de franchise is een klein tipje van de sluier opgelicht. De komende game zou namelijk de tijdlijnen van de reboot en de originele games moeten verenigen.
De laatste Tomb Raider-games waren onderdeel van een reboot en prequel trilogie (Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider). Deze games werden ontwikkeld door Crystal Dynamics. Ze vertelden het verhaal van hoe Lara Croft de Tomb Raider werd.

Hoe gaan reboot en origineel verder?

Volgens game director Will Kerslake van Crytal Dynamics moeten toekomstige games de tijdlijn van de Crystal Dynamics trilogie samenbrengen met de orignele games. Deze werden ontwikkeld door Core Design en lieten een Lara Croft zien die al helemaal in het avonturiersleven zat. De bedoeling is dat toekomstige games zich afspelen na de avonturen van Core Design en voortbouwen op zowel de klassieke als de moderne games en zo de tijdlijnen verenigen.

Komt de nieuwe Tomb Raider snel?

Het samenbrengen van de oude en nieuwe games is geen eenvoudige taak. Volgens Kerslake zal het dan ook nog even duren voor de volgende grote Tomb Raider verschijnt (al is er een mobile game die dit jaar uit moet komen). Er zijn momenteel geen plannen om een grote game-aankondiging te doen.
Daarmee is niet gezegd dat er binnenkort niets te gebeuren staat. De franchise wordt dit jaar 25 en dat wordt gevierd. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar fans hoeven niet lang te wachten. Op 1 februari zal het Twitter-account van de franchise beginnen met de jubileumviering.

Populair Nieuws

Laatste Reacties