TikTok gaat speelduur van video's flink oprekken

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 15:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
Als je je gelimiteerd voelt door de maximale speelduur van video’s op TikTok, dan is er goed nieuws. Het social media platform gaat het limiet namelijk oprekken naar drie minuten.
In tegenstelling tot andere social media platforms is TikTok puur gebouwd op het maken van korte video’s. Je kan geen geschreven teksten of foto’s plaatsen, alleen maar video’s die maximaal één minuut duren. Ten minste, dat was zo.
Over de komende weken gaat TikTok haar gebruikers namelijk de mogelijkheid geven om video’s van maximaal drie minuten te plaatsen op het platform, dat meldt TikTok op haar website. Deze verandering komt na de vraag van veel content creators die meer mogelijkheden willen hebben om video’s te maken en zich te beperkt voelen door de duur van één minuut.

Controverse op TikTok

Hoewel er veel populaire memes en video’s op TikTok verschijnen, ligt het platform de laatste tijd ook veel onder vuur. Zo spanden ouders een rechtszaak aan, omdat hun kinderen een account op TikTok hadden, maar niet oud genoeg waren. Daarom heeft TikTok nu miljoenen accounts verwijderd die zich niet aan de gebruiksvoorwaarden houden.
Daarnaast zou het platform ook illegaal data hebben verzameld van Android gebruikers en bepaalde gebruikers discrimineren, waaronder homoseksuelen en mensen met obesitas.