TikTok discrimineert mensen met obesitas, homoseksuelen en meer

News
woensdag, 29 januari 2020 om 17:47
tiktok10f1579339080
De populaire app TikTok discrimineert. Uit onderzoek van het NRC blijkt dat er flink gecensureerd wordt.
Er is flink wat informatie naar buiten gekomen over de censuur op TikTok. Zo worden mensen met obesitas, een handicap, mensen die transgender zijn of mensen die politieke video’s maken flink gecensureerd. TikTok zorgt er namelijk voor dat video’s die in tegenstrijd zijn met hun ‘beleid’ een klein publiek krijgen. Zodat andere gebruikers de video’s nooit zullen zien. Als voorbeeld krijgen mannen die hand in hand lopen geen miljoenen views, maar kan het beperkt worden tot een paar duizend kijkers.
Zo is er ook een speciaal excel-bestand waar alle ‘speciale gebruikers’ in staan. Wat opviel is dat de meeste van de mensen in dat bestand obesitas of een geestelijke/lichamelijke beperking hebben. Helaas is dat niet het enige probleem waar TikTok mee kampt. Zo zijn er op TikTok veel kinderlokkers aanwezig die video’s van kleine meisjes delen en wordt het personeel van de app flink uitgebuit met extreem lange werktijden die lopen tot zelfs na middernacht.
TikTok heeft naar eigen zeggen dit beleid ondertussen al aangepast en het bedrijf geeft toe dat er te bot is gehandeld. Zit jij al op TikTok en wat is jouw mening over deze app? Laat het ons hier beneden weten!

Populair Nieuws