TikTok heeft miljoenen accounts van te jonge kinderen verwijderd

News
donderdag, 01 juli 2021 om 13:30
tiktokf1625132586
In een transparantierapport van TikTok is bekendgemaakt dat het videoplatform in het eerste kwartaal meer dan 7,2 miljoen accounts heeft verwijderd van kinderen die hoogstwaarschijnlijk jonger dan dertien jaar waren, de leeftijd waarmee je de app officieel mag gebruiken.
Mede door de schikking van TikTok met handelswaakhond FTC voor een bedrag van 5,7 miljoen dollar en een rechtszaak die een groep Nederlandse ouders in juni tegen het videoplatform heeft gestart, treedt TikTok tegenwoordig een stuk strenger op bij accounts die van kinderen onder de 13 jaar zijn. Zo verzamelde de app gegevens zonder toestemming van mensen onder de 13 jaar. Ook vinden de Nederlandse ouders, die de rechtszaak hebben gestart, dat de app de veiligheid en privacy van kinderen niet genoeg waarborgt.
Doordat TikTok nu een stuk strenger optreed bij jonge kinderen, zijn er meer dan 7,2 miljoen accounts op de app verwijderd van gebruikers onder 13 jaar en in totaal zijn er 11 miljoen accounts verwijderd wegens het overtreden van de regels op het videoplatform. TikTok geeft aan dat het aantal verwijderde accounts van de kinderen nog geen 1 procent van alle accounts op de app vormt.

Nog meer details over TikTok in transparantierapport

Naast dat miljoenen accounts van kinderen op de app verwijderd zijn, dat vermeld staat in het transparantierapport dat TikTok recentelijk heeft uitgebracht, zijn er nog meer details onthuld in dit verslag. Zo zijn maar liefst 62 miljoen video’s op de app verwijderd wegens schending van de TikTok-richtlijnen. In de Verenigde Staten werden de meest video’s verwijderd, met maar liefst 8,5 miljoen. Ook zijn er 71 miljoen accounts verwijderd die op geautomatiseerde wijze zijn gemaakt.
Wat vind jij ervan dat er zoveel accounts verwijderd worden van jonge kinderen op TikTok? Laat het weten in de reacties!