The Witcher showrunner begrijpt boze fans

News
donderdag, 08 december 2022 om 15:30
the witcher netflix 1f1637926320
Het vertrek van Henry Cavill uit NetflixThe Witcher kon niet op veel positieve reacties rekenen. De acteur was geliefd in de rol en fans waren vrij boos over zijn vertrek. De showrunner van de serie geeft nu aan dat ze dat helemaal begrijpt.
Henry Cavill stopt als Geralt of Rivia en wordt vervangen door Liam Hemsworth. Het is een zin waar die de gemiddelde fan van The Witcher liever niet had gehoord. Snel na de aankondiging van deze wissel kwam er zelfs een petitie online om de beslissing terug te draaien: die kon direct op veel steun rekenen.
Daar kwam bij dat er ook het één en ander naar buiten kwam dat de teleurstelling alleen maar groter maakte. Zo zou Cavill deels vertrekken omdat hij het niet eens is met hoe de serie omgaat met het bronmateriaal. Showrunner Lauren Hissrich begrijpt volkomen dat fans aan die geruchten vastklampen, zo laat ze weten tegenover TechRadar.
Hissrich vertelt bovendien dat het vertrek van Cavill ook voor de mensen achter de schermen van The Witcher een enorme verandering is. Ze bevestigt noch ontkent dat de geruchten over Cavills vertrek waar zijn. Wel geeft ze aan dat ze hoopt dat fans alsnog seizoen 3 en andere The Witcher series gaan kijken.

Henry Cavill moet The Witcher Blood Origin niet overschaduwen

De spin-off waar het specifiek over gaat is The Witcher Blood Origin. Deze verschijnt op 25 december op Netflix en heeft een compleet andere cast dan de hoofdserie. Deze moet volgens Hissrich een eerlijke kans in de spotlight krijgen, zonder overschaduwd te worden door Cavills vertrek.