The Witcher seizoen 2 verfilmt opvallend kort verhaal

News
maandag, 09 augustus 2021 om 11:30
the witcher 1f1575477189
We moeten nog even wachten op de release van The Witcher seizoen 2 op Netflix, maar de showrunner heeft nu wel verklapt wat we van de eerste aflevering kunnen verwachten. De episode is namelijk gebaseerd op een kort verhaal in de boeken.
Let op: dit artikel bevat spoilers over The Witcher!
Voordat de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski met een lange saga over Geralt of Rivia kwam, verspreid over meerdere boeken, verscheen de Witcher eerst in een verzameling korte verhalen genaamd The Last Wish. Veel verhalen in de bundel zijn al verschenen in het eerste seizoen van The Witcher, maar één kort verhaal schittert door afwezigheid. Ten minste, tot nu toe.
Lauren Schmidt Hissrich, de showrunner van de Netflix-serie, heeft namelijk in een teaser verkapt wat we van de eerste aflevering in The Witcher seizoen 2 kunnen verwachten. Op 17 december kunnen we van de episode genieten.

Bekend gezicht in The Witcher seizoen 2

Hissrich vreesde dat het verhaal niet meer tot leven kon worden gebracht in de serie, omdat het verhaal nu echt op gang is in The Witcher. Het korte verhaal is volgens de showrunner gelukkig toch nog uit te werken met Ciri.
A Grain of Truth zal voor fans van de reeks een bekend kort verhaal zijn. De short story is te omschrijven als een duistere versie van Beauty and the Beast, net zoals meer verhalen in The Last Wish gebaseerd zijn op bekende sprookjes. Tijdens de aflevering zullen we kennis maken met Nivellen, die gespeeld zal worden door Kristofer Hivju. De Noorse acteur is beroemd geworden dankzij zijn rol als Tormund Giantsbane in Game of Thrones.