Activision: 'Niet bezig met Call of Duty Modern Warfare 3 remaster'

News
maandag, 09 augustus 2021 om 12:00
call of duty modern warfare 2 remastered explosionf1597933345
Er zijn nieuwe geruchten opgedoken dat Activision werkt aan een Call of Duty Modern Warfare 3 remaster. Volgens de uitgever klopt daar alleen helemaal niks van.
De laatste jaren is Activision niet alleen gekomen met nieuwe delen in de Call of Duty-franchise, maar ook een aantal remasters. Zo kwam de uitgever in 2016 met Call of Duty Modern Warfare Remastered en kreeg ook de sequel in 2020 een remaster. Het is dan ook niet zo vreemd om te denken dat er in de nabije toekomst ook een remaster voor Call of Duty Modern Warfare 3 zal komen en er zijn nu geruchten opgedoken dat de game in ontwikkeling is.
Die geruchten worden nu alleen ontkracht door Activision zelf. Een woordvoerder van de uitgever meldt aan Charlie Intel dat ‘een remaster van Call of Duty Modern Warfare 3, campagne of multiplayer, niet bestaat. Elk gerucht dat iets anders meldt is incorrect.’

Nieuwe focus voor Call of Duty

Hoewel een remaster voor Call of Duty Modern Warfare 3 enigszins voor de hand ligt, is de focus voor de franchise ook erg verschoven sinds vorig jaar. Met de release van Call of Duty Warzone heeft de uitgever iets anders om op te focussen, want de battle royale game is niet alleen extreem populair, het brengt ook veel geld in het laatje.
Daarnaast blijven de verschillende studio’s natuurlijk ook werken aan de jaarlijkse releases. Zo moet dit najaar het nieuwe deel in de franchise uitkomen, waar nog weinig officieel bekend van is. Er gaan wel geruchten dat de game Call of Duty Vanguard heet en dat het zich zal afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gaat daarbij alleen wel om een alternatieve versie, waarbij de oorlog doorgaat tot in de jaren ‘50.