Dit is wanneer we The Witcher seizoen 2 release kunnen verwachten

Article
zondag, 18 juli 2021 om 11:00
the witcher s2 cirif1626181955
Witchercon zit er op en na een weekend genieten rondom allerlei aankondigingen rondom de wereld van de White Wolf hebben we eindelijk meer informatie gekregen over het nieuwe seizoen van de Netflix-serie. The Witcher seizoen 2 komt er namelijk aan. Sterker nog, we weten eindelijk wanneer we The Witcher seizoen 2 release mogen verwachten!
The Witcher is één van de best bekeken Netflix-series van de afgelopen jaren. Het eerste seizoen van de serie verscheen eind 2019 met acht afleveringen rondom Geralt of Rivia, Yennefer of Vandenberg en prinses Ciri. Het cliffhangereinde van het eerste seizoen liet velen alleen in shock achter en dus zijn fans benieuwd naar wanneer het tweede seizoen verschijnt.

The Witcher seizoen 2 releasedatum

Tijdens Witchercon werd na lang wachten eindelijk de releasedatum bekendgemaakt voor het tweede seizoen van The Witcher. Deze staat voor 17 december 2021 gepland. Het nieuwe seizoen komt daarmee bijna twee jaar na het debuut van de serie terug.
Seizoen 1 van de serie kwam namelijk op 20 december 2019 uit. Dat seizoen is gebaseerd op de eerste twee boeken uit de reeks van Andrzej Sapkowski, getiteld The Last Wish en Sword of Destiny.
the witcher seizoen 2f1626073481

Het verhaal van seizoen 2

Het verhaal van The Witcher seizoen 2 lijkt vrijwel direct na de afloop van het eerste seizoen op te pakken. Ciri en Geralt hebben elkaar na lange tijd eindelijk gevonden, waarna Geralt Ciri meeneemt naar Kaer Morhen, de thuisbasis van de Witchers en Geralts oude thuis. Daar moet Ciri opgeleid worden om haar krachten onder controle te krijgen en zodat ze zichzelf kan verdedigen.
Seizoen 2 zal in tegenstelling tot het tweede seizoen wat meer structuur krijgen. Het eerste seizoen knipte namelijk drie tijdlijnen door elkaar wat bij vele kijkers toch voor wat verwarring zorgde. In seizoen 2 zal dat niet het geval zijn.
Het nieuwe seizoen is gebaseerd op het boek Blood of Elves, het volgende deel in de reeks rondom Geralt of Rivia. Hoe de vertaling naar het zilveren scherm tot leven komt, valt nog te bezien. Als we de eerste trailer mogen geloven gaat het helemaal goedkomen, maar een eindoordeel vellen gaat nu natuurlijk nog niet.
De eerste teaser trailer kun je hieronder bekijken.

The Witcher seizoen 2 cast

In The Witcher seizoen 2 kun je natuurlijk een aantal bekende gezichten terug zien keren in de serie. Natuurlijk is Geralt of Rivia weer van de partij en wordt de rol wederom vertolkt door Henry Cavill. Ook Freya Allan is terug als prinses Ciri en, ondanks de ogenschijnlijke dood van Yennefer is ook Anya Chalotra terug om de tovenares met paarse ogen weer te vertolken.
Wel zijn er voor het tweede seizoen een aantal nieuwe gezichten te vinden. De cast wordt namelijk met flink wat nieuwe gezichten uitgebreid, zoals Kristofer Hivju, Yasen Atour, Agnes Born, Paul Bullion, Thue Ersted Rasmussen, Aisha Fabienne Ross, and Mecia Simson. De meest opvallende toevoeging is Kim Bodnia die de rol van Vesemir, de mentor van Geralt, op zich neemt.
Wat vind jij van de terugkeer van The Witcher later dit jaar. Laat het ons weten in de reacties hieronder.