CD Projekt RED zet veel meer mensen op The Witcher 4

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 14:00
the witcher 4 teaserf1647936992
Vorig jaar kondigde CD Projekt RED een gloednieuwe The Witcher-game aan. Die komt er voorlopig nog niet, maar mogelijk gaat de ontwikkeling binnenkort iets harder. CD Projekt RED is namelijk van plan om het team flink groter te maken.
Er komt een nieuwe The Witcher-game, die in de volksmond The Witcher 4 genoemd wordt. Zo ziet CD Projekt RED de game niet: hij begint een nieuwe saga in de reeks. Veel duidelijkheid over wat dat precies gaat inhouden is er alleen niet: de game is voorlopig nog niet klaar.
Maar er gaan wel flink meer mensen aan werken, zo laat CD Projekt RED weten bij de bespreking van de finaciële resultaten van het afgelopen half jaar. Momenteel telt het team achter de nieuwe The Witcher-game zo’n 260 mensen, maar het team van de Phantom Liberty DLC voor Cyberpunk 2077 is met 300 mensen het grootste team. Die DLC is alleen bijna uit, en na release gaat CD Projekt RED “een groot deel” van dat team overzetten op The Witcher 4 (via VGC).
Daarmee wordt dat team waarschijnlijk in één klap het grootste team de CD Projekt RED nu heeft. Het liep al niet heel ver achter op het Cyberpunk-team, dus als er een groot aantal mensen bijkomt, is de kans aanwezig dat er snel meer dan 300 mensen aan de game werken.

Wanneer is de release van The Witcher 4?

Het is momenteel niet duidelijk wanneer The Witcher 4 uit gaat komen, of hoe de game uiteindelijk gaat heten. Eerder dan 2025 wordt het in ieder geval niet. In de tussentijd wordt er ook gewerkt aan meerdere andere The Witcher-projecten, waaronder een remake van de eerste game, al komt die ook niet bijzonder snel.