The Walking Dead seizoen 11 gaat flink van comics afwijken

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 9:00
the walking deadf1624612250
The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige comics van Robert Kirkman en de serie heeft de reeks redelijk trouw gevolgd. Seizoen 11 zal alleen flink van de comics gaan afwijken.
Hoewel The Walking Dead zich klaarmaakt voor het laatste seizoen van de hoofdreeks, zijn de comics al twee jaar geleden ten einde gekomen. In juli 2019 kwam het laatste boek van Robert Kirkman uit. Seizoen 11 van The Walking Dead introduceert The Commonwealth, waar de laatste drie volumes van de comics over gaan.
De serie volgt dus nog steeds het pad dat Kirkman heeft geschapen, maar The Walking Dead seizoen 11 zal er wel flink van afwijken. Zo zullen de overlevenden het moeten opnemen tegen de Reapers, een nieuwe groep antagonisten die nooit in de comics hebben gezeten. De Reapers zijn dan ook helemaal voor de serie bedacht. Producent Denise Huth laat in gesprek met ComicBook weten dat die keuze bewust is gemaakt.

The Walking Dead comics als inspiratie

Het is niet de eerste keer dat The Walking Dead het anders aanpakt dan de stripboeken. De serie heeft namelijk al eerder bepaalde situaties op een andere manier afgehandeld. Zo zijn er bijvoorbeeld ook personages gestorven die nog leven in de comics en vice versa.
De eerste trailer van The Walking Dead seizoen 11 is al onthuld door AMC. Heel lang hoeven we gelukkig ook niet meer te wachten op het laatste seizoen van de serie, want vanaf 22 augustus gaat de zombieserie weer van start.