Steam Deck krijgt geen performance boost in Dock Mode

News
dinsdag, 10 augustus 2021 om 9:30
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Net zoals de Nintendo Switch is de Steam Deck niet alleen een handheld console, maar kan je het apparaat ook in Dock Mode gebruiken. In tegenstelling tot de console van Nintendo krijg je daarmee alleen geen performance boost.
Op het eerste gezicht lijken de Nintendo Switch en Steam Deck erg veel op elkaar. Beide apparaten zijn een evolutie op de handheld apparaten van weleer en je kan ze ook allebei in een dock stoppen voor meer functionaliteiten. De Nintendo Switch verandert op dat moment echt in een console met een betere performance, maar de Steam Deck zal juist niet sneller gaan draaien.
In gesprek met PC Gamer legt Greg Coomer, de ontwerper van de Steam Deck, waarom Valve daarvoor heeft gekozen. De designer legt uit dat het volgens hen beter is om de performance niet te veranderen op basis van hoe de Steam Deck wordt gebruikt.

Meer functies in Dock Mode

Hoewel de Steam Deck dus geen betere performance heeft in Dock Mode, krijgen gebruikers wel meer opties. Zo heeft de standaard aansluitingen voor een ethernet-kabel, USB-poorten en natuurlijk stroomtoevoer. Met de dock kan je daarnaast ook een ander scherm aan de Steam Deck hangen. Wil je bijvoorbeeld thuis verder gamen op een Full HD monitor, dan is dat gewoon mogelijk.
In tegenstelling tot de Nintendo Switch komt de dock alleen niet standaard geleverd bij de Steam Deck. Gebruikers zullen de accessoire zelf apart moeten aanschaffen. Hoeveel de dock precies gaat kosten is nog niet bekend.

Populair Nieuws