Nieuwe Tomb Raider collectie voor Nintendo Switch op komst

News
zondag, 30 april 2023 om 11:00
tomb raiderf1671180677
Het lijkt erop dat we binnenkort als Lara Croft op avontuur kunnen op de Nintendo Switch. Er is namelijk een nieuwe Tomb Raider collectie voor de handheld opgedoken op de website van de Entertainment Software Rating Board, oftewel de ESRB.
De ESRB is een Amerikaans bureau dat media beoordeelt en vervolgens een leeftijdsindicatie geeft. Om op deze website te verschijnen moet een game of film worden ingediend door de maker. Het is dus hoogstwaarschijnlijk dat de Tomb Raider collectie voor de Nintendo Switch echt is.

Gaat het om de eerder aangekondigde Tomb Raider spin-offs voor de Nintendo Switch?

Welke games in de collectie zitten is niet bekend, maar het gaat vermoedelijk om de spin-offs Guardian of Light en Temple of Osiris. Deze games zouden namelijk vorig jaar op de Switch verschijnen, maar werden uitgesteld naar dit jaar. De collectie wordt op de site van de ESRB als volgt beschreven:
‘’Dit is een collectie van twee actie-avonturenspellen waarin spelers Lara Croft en haar bondgenoten helpen bij het zoeken naar artefacten om te voorkomen dat oude goden de wereld vernietigen. Vanuit een 3/4-overhead perspectief doorkruisen spelers jungle-ruïnes en oude tempels, lossen ze puzzels op en vechten ze tegen hordes vijandige wezens (bijvoorbeeld dinosaurussen, gigantische scarabeeën en stenen demonen). Spelers gebruiken speren, pistolen, machinegeweren en geweren om vijandelijke troepen te verslaan in snelle gevechten.
Gevechten gaan gepaard met realistisch geweervuur, grote explosies en scherm-schuddende effecten. Sommige wezens vallen uiteen in stukken en/of stoten gele vloeistof uit wanneer ze geraakt worden. Rood bloed wordt in een handvol gevallen afgebeeld: grote vlekken verschijnen als een wezen wordt verpletterd tussen puntige rollen; een boekpagina bevlekt met bloeddruppels. Het woord ‘klootzak’ wordt gehoord in het spel.’’
De collectie heeft in de Amerika de rating ‘tiener’ gekregen. Ontwikkelaar Feral Interactive heeft nog niet bevestigd of het inderdaad om de uitgestelde spin-offs gaat. Vorig jaar liet de ontwikkelaar weten dat we dit jaar meer te weten zullen komen.