LEGO onthult vier Donkey Kong sets

News
zaterdag, 29 april 2023 om 12:30
Donkey Kong krijgt eindelijk zijn eigen LEGO-set, zo heeft het bedrijf onthuld. Ook kondigde LEGO drie andere sets aan voor Diddy Kong, Dixie Kong en Rambi the Rhino.
Vorige maand liet LEGO al weten dat er een Donkey Kong figuur onderweg was. Nu heeft het bedrijf dus zelfs een hele set aangekondigd: Donkey Kong’s Tree House Expansion Set. Deze set bestaat uiteraard uit een Donkey Kong-figuur en zijn huis. Daarnaast zitten er palmbomen, een tv die je zelf moet bouwen, een radio, een geheim compartiment en een Cranky Kong-figuur.
De andere LEGO Mario-figuren – Mario, Luigi en Peach – kunnen op Donkey Kongs rug zitten en hem bananen voeren. Ook kun je in de hangmat slapen, de conga-drums spelen en digitale munten verdienen door Cranky Kong te bezoeken. Om Donkey Kong’s Tree House Expansion Set te bouwen heb je 555 steentjes en 64,99 euro nodig.
De volgende set is Diddy Kong’s Mine Cart Ride Expansion Set. Deze set bestaat uit 1157 steentjes en is dan ook wat prijziger: 104,99 euro. Deze set bestaat uit de figuren Diddy Kong, Funky Kong, Snaggles en Mole Miner en een oerwoudlandschap, vliegtuig, mijnbaanstukken en een berijdbare wagen.

Goedkopere Donkey Kong LEGO-sets

Een goedkopere optie is Dixie Kong’s Jungle Jam Expansion Set, bestaande uit 174 steentjes. Deze set kost 26,99 euro en bestaat uit een podium in de jungle met draaiende onderdelen en muziekgeluiden bij het gebruiken van LEGO Mario, Luigi of Peach en muziekinstrumenten, waaronder een gitaar, versterker, microfoon en bongo’s. Uiteraard wordt de set geleverd met een Dixie Kong-figuur, maar ook Squawks de papegaai is van de partij.
Als laatste is er de Rambi the Rhino Expansion Set voor 9,99 euro. Deze set bestaat uit een interactief Rambi-figuur dat geluiden maakt wanneer hij loopt, zich op de meegeleverde stapelbare rots elementen stort en andere bewegingen maakt. Ook kunnen Mario, Luigi en Peach op zijn rug zitten.
Alle vier de sets zijn vanaf 1 augustus verkrijgbaar. Donkey Kong’s Tree House Expansion Set is al te pre-orderen.