Nintendo laat zich niet uit over Palworld

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 10:30
palworldf1705918826
De game Palworld is afgelopen weekend plotseling enorm populair geworden, maar er is ook een groep die de game ervan beschuldigt Pokémon te plagiëren. Je verwacht dan misschien dat Nintendo stappen onderneemt. Maar het bedrijf wil zich op dit moment niet uitlaten over Palworld.
Palworld biedt een mengeling van verschillende soorten gameplay, maar gameplay die doet denken aan Pokémon draagt veel bij aan de populariteit van de game. Veel mensen hebben alleen opgemerkt dat er veel ontwerpen in de game sterke overeenkomsten vertonen met Pokémon en beschuldigen de game van plagiaat. Bloomberg vroeg Nintendo daarom om een reactie op de game.
Via een woordvoerder liet Nintendo vervolgens weten op de hoogte te zijn van het bestaan van Palworld. Maar het bedrijf wil verder geen uitspraken doen over individuele games. Bloomberg vroeg ook The Pokémon Company om een reactie, maar dat bedrijf heeft helemaal geweigerd te reageren.
Advocaten Brandon Huffman en Connor Richards denken overigens niet dat Palworld zich zorgen hoeft te maken om een rechtszaak, in ieder geval niet vanwege de designs van Pals. Aan Bloomberg laten ze weten dat het tegenwoordig normaal is dat ontwikkelaars inspiratie halen uit andermans games. Ook zouden de Pals niet genoeg op Pokémon lijken om spelers de indruk te geven dat ze specifieke Pokémon moeten voorstellen.

Pleegt Palworld plagiaat met 3D-modellen?

Andere kenners vermoeden alleen dat er wel degelijk gronden zijn waarop beargumenteerd kan worden dat Palworld plagiaat pleegt. De game zou namelijk 3D-modellen gebruiken die zoveel overeenkomsten hebben met modellen uit de Pokémon-games dat het volgens experts geen toeval kan zijn. In dat geval zouden Nintendo en The Pokémon Company een zaak kunnen hebben, als ze die aan zouden willen spannen.

Populair Nieuws