The Muppet Show op Disney+ krijgt content disclaimer

News
dinsdag, 23 februari 2021 om 15:00
xgn google image
Jim Hensons klassieke The Muppet Show krijgt een content disclaimer op Disney+ omdat het schadelijke en aanstootgevende inhoud bevat die niet meer tot deze tijd behoort. Wat valt er te zien in de serie dat zo schadelijk is?
Het volgende valt te lezen in Disney's content disclaimer:

Aanstootgevende content

The Muppet Show heeft in totaal vijf seizoenen, die tussen 1976 en 1981 te zien waren. De content disclaimer zit in 18 episodes van de show. In deze episodes waren beroemde gasten te zien zoals: Steve Martin, Peter Sellers, Kenny Rogers, Johnny Cash, Debbie Harry en Marty Feldman.

In een aantal van deze episodes kwamen veel schadelijke beelden in voor. In de The Muppet Show episode waar Johnny Cash in zat, zong hij voor een vlag die negatieve beelden gaf van Indianen, mensen uit het Midden-Oosten en mensen van andere culturen. Ook zijn er twee episodes van het laatste seizoen volledig verwijderd, waarin Brooke Shield en Chris Langham in voorkwamen, omdat die ook schadelijke beelden inhielden.

Negatieve reacties

Disney heeft dit soort content disclaimers ook op films gezet zoals: Peter Pan, Aladdin, The Jungle Book, The Aristocats, Lady and the Tramp en Dumbo. Dit deden ze omdat er in deze films ook schadelijke stereotypen in voorkwamen. Alhoewel Disney hiermee probeert meer incxlusiviteit de wereld in te brengen, haalt het niet veel positieve reacties op.
Wat vind jij van de content disclaimers op The Muppet Show? Gaat Disney hiermee te ver of geven ze juist het goede voorbeeld?