Actievolle Raya and the Last Dragon teaser getoond tijdens Super Bowl

News
maandag, 08 februari 2021 om 17:00
raya and the last dragonf1622816838
Disney heeft tijdens de Super Bowl een nieuwe advertentie uitgebracht van de gloednieuwe animatiefilm: Raya and the Last Dragon. Deze komt 5 maart uit. Met deze korte teaser kan je een beter beeld krijgen van de film.
In deze Super Bowl teaser krijgen we een betere blik op de wereld genaamd ‘Kumandra’, waar deze film zich afspeelt. Je ziet in deze teaser dat de wereld verdeeld is. Hoofdpersonage Raya wilt daar verandering in brengen door de laatste draak op te sporen genaamd Sisu. Het geeft dus een kort kijkje op de gehele film, maar het geeft verder niet veel weg.

Wereldwijd succes

De makers van deze film hebben onder andere Frozen en Moana geproduceerd. Deze twee films waren enorme successen in de filmwereld. Frozen heeft een tweede film erbij gekregen en Moana krijgt een eigen Disney+ show. Wordt Raya and the Last Dragon ook zo’n groot succes?
Allereerst is er het coronavirus dat de hele wereld nog steeds in zijn greep houdt. Geen enkel land weet waar ze in maart staan met het virus. Daarom is de kans groot dat deze film niet in alle bioscopen gedraaid kan worden.
Doordat waarschijnlijk niet alle bioscopen rond maart open kunnen gaan, brengt Disney Raya and the Last Dragon ook uit op Disney+. Als we terugkijken naar de release van Mulan op Disney+, pakte dat ook niet al te goed uit. Mulan kostte namelijk, los van het Disney+ abonnement, geld voor als je de film als eerste wilde bekijken. Dit zorgde uiteindelijk voor veel kritiek. Raya and the Last Dragon gaat ook geld kosten. In de Super Bowl advertentie kan je namelijk zien dat je ‘premier access’ kan krijgen door extra te betalen.

Representatie

Hoewel deze film zich afspeelt in een fictieve wereld, worden de voice-overs van de personages uit de film allemaal ingesproken door mensen met een Aziatische oorsprong. Kelly Marie Tran spreekt de stem in van hoofdpersonage Raya. Ook kunnen we genieten van de draak Sisu, die ingesproken wordt door Awkwafina. Tevens hebben de makers inspiratie gehaald uit landen zoals Indonesië, Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja. Hiermee willen ze de fictieve wereld Kumandra tot leven brengen en een fictieve cultuur creëren op basis van echte culturen.
Of deze film een succes wordt kan niemand zeggen. Maar aan de verschillende teasers en trailer te zien wordt Raya and the Last Dragon waarschijnlijk een spektakel om naar te kijken!

Populair Nieuws