The Lord of the Rings moet “grootste game franchise” worden

News
woensdag, 14 juni 2023 om 12:30
lord of the rings gollumf1686736250
De best verdienende games in een jaar zijn meestal Call of Duty en FIFA, maar andere franchises kunnen natuurlijk ook erg lucratief zijn. Met een bekende naam als The Lord of the Rings zou je dus goud in handen kunnen hebben. Embracer, dat de rechten van de reeks in bezit heeft, vindt dan ook dat het één van de grootste game franchises ter wereld moet worden.
Embracer Group heeft de afgelopen periode nogal wat aankopen gedaan en is nu eigenaar van bijvoorbeeld Tomb Raider en The Lord of the Rings. Maar dat alles heeft het nodige geld gekost en daarom wordt het bedrijf nu flink geherstructureerd om te bezuinigen. Daarbij is Embracer van plan om een grote focus te leggen op de Lord of the Rings-franchise, zo laat het weten aan investeerders.
Topman Matthew Karch geeft aan dat de middelen die Embracer tot zijn beschikking heeft beter besteed zijn aan The Lord of the Rings dan aan andere projecten waar het bedrijf mee bezig was. Er liggen kansen rondom de franchise en Embracer geeft aan dat het feit dat het eigenaar van de reeks is uitgebuit moet worden. Het bedrijf hoopt de kansen snel te kunnen benutten.

The Lord of the Rings: Gollum bijzonder slecht ontvangen

Het is momenteel een interessant moment om The Lord of the Rings op te gooien als grote game franchise. Hoewel Midden-aarde in het verleden heel wat mooie games heeft opgeleverd, zit The Lord of the Rings: Gollum nu bij velen nog vers in het geheugen. Die game is dramatisch slecht ontvangen en heeft één van de slechtste gemiddelde scores die in lange tijd is gezien.
Wel moet gezegd worden dat The Lord of the Rings: Gollum al lang en breed in ontwikkeling was toen Embracer de game- en filmrechten van de franchise kocht. De schuld voor de kwaliteit van die game kan dus niet helemaal bij Embracer neergelegd worden. Hopelijk gaat het beter bij nieuwe titels die onder Embracer zijn begonnen, zoals de MMO die Amazon nu maakt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties