Zo kan je Nederland tegen Kroatië kijken in de Nations League vanavond

News
woensdag, 14 juni 2023 om 12:00
pexels pixabay 47730f1649691981
Het Nederlands elftal komt vanavond weer in actie, deze keer tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League. Op deze manier kan je het duel tussen Nederland en Kroatië kijken.
Het is al decennia geleden dat het Nederlands elftal een prijs heeft gewonnen, met het EK in 1988 als laatste keer. Maar mogelijk kan het elftal onder Ronald Koeman wel weer een trofee in de lucht houden.
Oranje is namelijk één van de laatste vier landen in de Nations League, het internationale toernooi dat vijf jaar geleden in het leven is geroepen door de UEFA. Samen met Kroatië, Italië en Spanje wordt er gestreden om de titel. Nederland heeft overigens wel een thuisvoordeel, aangezien de finalerondes allemaal gespeeld worden in Nederland.

Eerste horde voor Nederland

Om het toernooi te winnen zal Nederland eerst moeten afrekenen met Kroatië in de halve finale, die vanavond om 20:45 op het programma staat. Als het Oranje lukt om het team van Modric en co. te verslaan, dan zullen ze vervolgens tegen Italië of Spanje in de finale staan - afhankelijk van het resultaat van de andere halve finale die morgen wordt gespeeld.
Als je niks wil missen van de halve finale tussen Nederland en Kroatië, dan heb je een aantal opties. De wedstrijd wordt namelijk vanavond uitgekozen op NPO 3, ESPN 1 en Ziggo Sport. De voorbeschouwing begint om 20:15, met een half uurtje later dus de aftrap.