The Lord of the Rings overgenomen in megadeal

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 9:30
lord of the ringsf1625037410
Middle-earth Enterprises, het bedrijf achter alle licenties rondom The Hobbit, The Lord of the Rings en al het andere werk van J.R.R. Tolkien in dat universum is overgenomen door Embracer Goup. Het Zweedse megabedrijf neemt de rechten over van The Saul Zaentz Company dat de rechten al sinds 1976 in handen had. Hoeveel geld er is betaald, is onduidelijk.
The Lord of the Rings is één van de meest-geliefde reeksen ter wereld. Met drie enorm populaire en bekende boeken wist J.R.R. Tolkien de boekenwereld op z'n kop te zetten, waarna Peter Jackson hetzelfde deed voor de filmwereld met de filmversies van het verhaal. Nu gaat de reeks en al haar bijkomende zaken naar de Embracer Group.
Hoeveel geld het Zweedse bedrijf heeft neergelegd, is niet duidelijk. Wel wordt de waarde van het overgenomen bedrijf op meer dan 2 miljard dollar geschat. Met beide partijen akkoord heeft Embracer Group nu de wereldwijde rechten voor films, games, bordspellen, merchandise, pretparken en theatherproducties die gebaseerd zijn op Middle-Earth.

Veel The Lord of the Rings-projecten onderweg

De deal betekent ook dat Embracer Group nu financieel gezien er goed aan doet om ervoor te zorgen dat alle projecten rondom Middle-Earth goed ontvangen worden. Het bedrijf verdient er dan immers aan. Gelukkig voor het Zweedse bedrijf staat er genoeg op de planning als het aankomt op projecten die met Middle-Earth te maken hebben.
Zo verschijnt op 2 september een gloednieuwe serie op Amazon Prime Video genaamd The Rings of Power, terwijl er ook nog een film van Warner Bros. aankomt genaamd The War of Rohirrim. Laatstgenoemde wordt een animatiefilm. Verder werkt EA aan een mobiele gam genaam Heroes of Middle-Earth, terwijl Daedalic Entertainment bezig is met een Gollum-game.

Populair Nieuws