Gollum-ontwikkelaar werkt ondanks slechte reviews aan nog een Lord of the Rings-game

News
zondag, 28 mei 2023 om 12:00
the lord of the rings gollum gamef1653237877
Ontwikkelaar Daedalic Entertainment bracht eerder deze week The Lord of the Rings: Gollum uit, maar dat is niet de enige Lord of the Rings-game van de studio. Het lijkt er namelijk op dat de studio nóg een game gebaseerd op de franchise in de maak heeft.
Volgens de website van het Federale Ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie van Duitsland werkt Daedalic Entertainment aan nog een 3D actie-avontuur in de wereld van The Lord of the Rings dat ‘de speler naar een weelderige wereld vol mythische wezens en magie zal brengen’ (via IGN). De game heeft de codenaam ‘It’s Magic’ en wordt als volgt beschreven:
‘’Het vertelt een verhaal vanuit het perspectief van een personage dat nog niet eerder is verteld. De speler ontdekt volledig nieuwe regio’s en beïnvloedt de wereld, geboden door hun rol en capaciteiten. De speler probeert op zijn manier het reilen en zeilen te beïnvloeden en het lot van de werend te veranderen.’’
Op dit moment staat ‘It’s Magic’ gepland voor de tweede helft van 2024.

Negatieve reviews voor The Lord of the Rings: Gollum

De release van The Lord of the Rings: Gollum verliep allesbehalve soepel. De game kreeg van zowel critici als fans slechte recensies. Op Metacritic heeft de PS5-versie op het moment van schrijven een critici-score van 36 en zelfs een 1.5 van gebruikers. De PC-versie wordt iets positiever ontvangen, met een nadruk op ‘iets’: deze versie krijgt van critici een 41 en van gebruikers een 3.2.
Zulke lage cijfers voorspellen natuurlijk niets goeds voor de toekomst van deze nieuwe The Lord of the Rings-game. Daedalic heeft op Twitter gereageerd op alle kritiek en erkent dat de game ‘niet voldeed aan de verwachtingen die we onszelf hadden gesteld’. De ontwikkelaar biedt zijn excuses aan en laat weten ‘er alles aan te doen om patches te bieden waarmee je optimaal van de game kunt genieten’. De eerste patch werd dit weekend al uitgerold.