The Last of Us seizoen 2 “legt de lat nog hoger”

News
woensdag, 03 mei 2023 om 18:00
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
Begin dit jaar maakte HBO furore met The Last of Us. De serie werd enorm goed bekeken en ontvangen. Kijkers zouden dan waarschijnlijk ook niet klagen als seizoen 2 gewoon dezelfde kwaliteit levert, maar de showrunners zijn van plan om de lat nog een stukje hoger te leggen.
Toen The Last of Us een succes bleek, duurde het niet lang voordat een tweede seizoen van de serie werd aangekondigd. Er is per slot van rekening een tweede game en dus nog meer verhaal om in de serie te vertellen. Bij het maken van het volgende seizoen zijn showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann van plan om de grenzen verder op te zoeken.
Daarmee wordt niet direct bedoeld dat de grenzen inhoudelijk worden opgezocht, maar dat de technologie die bij de serie wordt gebruikt nog verder wordt ontwikkeld. Mazin vertelt dat het team achter de serie veel geleerd heeft, met name op het gebied van de Infected. De lat moet op technologisch gebied flink hoog worden gelegd om nog betere scènes met de Infected te kunnen maken.

The Last of Us seizoen 2 gaat hetzelfde te werk

Iets waar juist niet aan gesleuteld wordt is het algehele proces van het maken van de serie. Mazin en Druckmann zijn uitermate tevreden met hoe seizoen 1 uitpakte. Wat dat betreft gaat er dus niets veranderen.
Dat wil zeggen dat seizoen 2, net als seizoen 1, vaak gelijk zal blijven aan het originele verhaal, maar ook vaak zal afwijken. Druckmann en Mazin gaan het verhaal precies aanpassen waar en hoe ze het willen. Wanneer we het resultaat daarvan te zien krijgen is nog niet bekend.