The Last of Us seizoen 2 nu al aangekondigd

News
zaterdag, 28 januari 2023 om 10:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
Er zijn nog maar twee afleveringen uit van HBO’s The Last of Us, maar het tweede seizoen is nu al aangekondigd. Niet zo gek ook: de seri is de op één na beste bekeken première op HBO. In de VS alleen al werd de eerste aflevering door meer dan 22 miljoen mensen bekeken.
‘’Na dit onvergetelijke eerste seizoen kan ik niet wachten om te zien hoe dit team zichzelf opnieuw overtreft met seizoen 2,’’ aldus Francesca Orsi, hoofd van HBO Drama Series en Films. Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann hebben volgens haar, samen met de cast en crew, een genre gedefinieerd ‘met hun meesterlijke debuutseizoen van The Last of Us’.
Neil Druckmann, die naast showrunner van de serie ook de maker is achter de populaire games, zegt ‘vereerd en eerlijk gezegd overweldigd’ te zijn dat zoveel mensen hebben gekeken naar de eerste twee aflevering en ‘verbonden zijn met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie. ‘’De samenwerking met Craig Mazin, onze ongelooflijke cast en HBO overtrof mijn toch al hoge verwachtingen. Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee! Namens iedereen bij Naughty Dog en PlayStation, bedankt!’’
Ook Mazin is dankbaar voor de samenwerking met Druckmann en HBO en voor alle kijkers. ‘’Het publiek heeft ons de kans gegeven om door te gaan, en als fan van de personages en de wereld die Neil en Naughty Dog hebben gecreëerd, ben ik er klaar voor om er weer in te duiken.’’

The Last of Us Podcast

Nieuwe afleveringen van The Last of Us verschijnen iedere maandagochtend op HBO Max. De derde aflevering is volgens Jeffrey Pierce, die het personage Perry speelt, ‘adembenemend’.
Kun je niet genoeg krijgen van The Last of Us? Luister dan ook iedere week naar de officiële podcast, waarin Troy Baker (de stem van Joel in de games) samen met Mazin en Druckmann elke aflevering nabespreekt.