God of War en Horizon series worden zoals The Last of Us

News
woensdag, 26 april 2023 om 15:30
bella ramseyf1673952424
Films en series gebaseerd op games hadden lange tijd geen beste reputatie. Maar The Last of Us veegde begin dit jaar al die verwachtingen van tafel. Aan fans van God of War en Horizon belooft Sony dezelfde kwaliteit.
Begin dit jaar werd The Last of Us uitgezonden op HBO en gestreamd via HBO Max. Zowel bestaande fans van de game als mensen die nog niet met het verhaal bekend waren, konden de serie erg waarderen. Dat was jarenlang vrij zeldzaam voor verfilmingen van games, die vaak juist voor zowel bestaande fans als nieuw publiek erg tegenvielen.'
De zorg die in The Last of Us is gaan zitten wordt geen uitzondering, als het aan PlayStation Productions-hooft Asad Qizilbash ligt. In de officiële PlayStation-podcast vertelt hij dat dezelfde formule wordt toegepast op God of War en Horizon, die bij respectievelijk Amazon Prime en Netflix een serie krijgen. Ook deze series gaan bijvoorbeeld de tijd nemen voor een verhaal, in plaats van dat het verhaal van de game in een film van net ruim twee uur wordt gepropt.
God of War en Horizon gaan ook op The Last of Us lijken in de zin dat het verhaal van de games verder wordt uitgebreid. Qizilbash wil dat ook in deze nieuwe series de wereld verder wordt opgebouwd dan in de game. The Last of Us besteedde ook veel aandacht aan personages die in de game niet zoveel tijd waren toebedeeld.

Wanneer komen de tv-series van Horizon en God of War?

Er worden dus mooie beloftes gemaakt over Horizon en God of War. Maar wie eerst wil zien en dan pas geloven, moet nog even geduld hebben. Over beide series is nog bijna niets bekend, zelfs geen cast. Al zou Christopher Judge zijn rol als Kratos graag ook op tv spelen.