F1 23 eindelijk onthuld met nieuwe trailer

News
woensdag, 03 mei 2023 om 17:30
f1 23f1700146674
De aankondiging kwam later dan verwacht, maar EA en Codemasters hebben nu officieel F1 23 onthuld. De game heeft ook meteen een trailer gekregen, waarin duidelijk wordt dat een geliefde modus terugkeert.
Het Formule 1-seizoen is ondertussen op volle gang, dus is het logisch dat er een nieuwe F1 game uit de doeken wordt gedaan. Het was de planning van EA en Codemasters om dat op 1 mei te doen. Dat ging allemaal niet zoals verwacht, waardoor de première op YouTube ineens werd verplaatst naar 3 mei.
We hebben er dus langer dan normaal op moeten wachten, maar F1 23 is nu officieel onthuld door middel van een nieuwe trailer. Daarin zien we de razendsnelle actie die we normaal gewend zijn van de F1 games van Codemasters en we worden ook meteen getrakteerd op de releasedatum voor F1 23. De game komt uit op 16 juni voor de PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

Geliefde modus keert terug in F1 23

Hoewel EA en Codemasters vandaag officieel de game hebben aangekondigd, was het al even duidelijk dat de game eraan zat te komen. Niet alleen omdat Codemasters elk jaar komt met een Formule 1 game, maar ook omdat eerder al de covers zijn onthuld en er een teaser trailer was gedeeld.
Die trailer was al een duidelijke indicatie dat een geliefde modus zou terugkeren in F1 23, maar nu is het echt bekendgemaakt. De game krijgt namelijk het nieuwe hoofdstuk van Braking Point. De modus maakte haar debuut in F1 2021 en is een verhaalmodus, waarin spelers in de huid kruipen van een fictieve coureur en zijn opmars in de sport meemaken.
In F1 22 was de modus afwezig, omdat het volgens Codemasters te intensief is om elk jaar te maken. Maar in F1 23 kunnen we dus weer verder met het verhaal, waarin antagonist Devon Butler deze keer zijn eigen Formule 1-team heeft gekregen.