Lot voor hoofdrolspeler onduidelijk in The Last of Us seizoen 2

News
woensdag, 12 april 2023 om 13:30
pedro pascal bella ramsey 3f1678205410
Na het succes van The Last of Us seizoen 1, duurde het niet lang voordat groen licht werd gegeven voor seizoen 2. Het lot van één van de hoofdrolspelers is alleen wel onduidelijk voor het nieuwe seizoen.
Let op: dit bericht bevat spoilers over The Last of Us Part 2!
De laatste jaren zijn er eindelijk films en series gekomen die eer doen aan de games waarop ze zijn gebaseerd. Een goed voorbeeld daarvan is The Last of Us op HBO, dat door nieuwe en oude fans wordt geprezen. De serie werkt voornamelijk zo goed, omdat het trouw is gebleven aan de game. Er zijn slechts een paar dingen aangepast voor de serie en dan gaat het niet om grote plotpunten.
Fans van de reeks kijken daardoor met een dubbel gevoel uit naar seizoen 2 van The Last of Us. De game waarop seizoen 2 wordt gebaseerd, The Last of Us Part 2, begint namelijk met de gruwelijke moord op Joel, die in de serie wordt gespeeld door Pedro Pascal.
In gesprek met Esquire laat Pascal weten dat hij de game niet heeft gespeeld, maar wel weet wat er voor zijn personage aan zit te komen. Volgens de acteur zou het ook niet logisch zijn om het lot van Joel te veranderen ‘aangezien de eerste game zo trouw werd gevolgd’. Maar volgens co-showrunner Craig Mazin staat er nog niks vast.

“Het zal voor iedereen nu wel duidelijk zijn dat ik niet bang ben om personages te laten sterven. Maar het belangrijkste om te noteren is dat Neill en ik ons niet beperkt voelen door het bronmateriaal.”

Geduld hebben voor seizoen 2

Ongeacht wat er met het verhaal wordt gedaan, zal het nog wel even gaan duren voordat fans kunnen genieten van The Last of Us seizoen 2. Volgens Bella Ramsey zal het nieuwe seizoen pas verschijnen eind 2024 of begin 2025.