Gran Turismo 7 kan je binnenkort ook in VR spelen

News
donderdag, 05 januari 2023 om 13:00
gran turismo 7 headerf1647000372
Met Gran Turismo 7 kan je je voelen als een echte racecoureur is een hele reeks aan auto’s. Dat gevoel wordt binnenkort nog eens versterkt, want er komt een VR-update aan.
De PlayStation VR2 komt eraan in februari en Sony heeft onthuld dat er nog een game komt die je met de nieuwe VR-bril kan spelen. Op CES 2023 is namelijk bekendgemaakt dat Gran Turismo 7 een gratis VR-update krijgt, zodat de game gespeeld kan worden in combinatie met de PSVR 2. Dat meldt The Verge.
De update zal meteen beschikbaar zijn voor eigenaren van Gran Turismo 7 wanneer de PlayStation VR2 lanceert op 22 februari. Natuurlijk heb je dan ook de bril zelf nodig om te kunnen genieten van races in virtual reality.
VR voor racegames wordt steeds gebruikelijker. Zo kwamen Codemasters en EA ook met een ingebouwde VR-modus voor F1 22. Die game is vooralsnog alleen niet te spelen in combinatie met de PSVR 2.

Meer games voor de PSVR 2

Naast de lancering van de PlayStation VR2 in februari zal die dag ook gelijk Horizon Call of the Mountain uitkomen, een spin-off op de Horizon games die speciaal is gemaakt voor de nieuwe VR-bril. In de game ga je niet aan de slag met Aloy, maar met het nieuwe personage Ryas. Aloy zal wel voorbij komen in Call of the Mountain.
Op CES 2023 heeft Sony daarnaast bekendgemaakt dat Beat Saber te spelen zal zijn op de nieuwe VR-bril - de grote verrassing van de originele PSVR. Wanneer de game alleen naar de PlayStation VR2 zal komen is nog niet bekend.