‘HBO’s The Last of Us is opvallend duur’

News
donderdag, 05 januari 2023 om 11:00
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
HBO is doorgaans niet terughoudend in de budgetten voor series. Ook voor The Last of Us pakt het bedrijf flink uit. Naar verluidt is de serie zelfs duurder dan Game of Thrones.
Volgens The New Yorker heeft het eerste seizoen van The Last of Us HBO zo’n 100 miljoen dollar gekost. Het seizoen telt negen afleveringen, wat zou betekenen dat elke aflevering ongeveer 11 miljoen kost. De tien afleveringen van het eerste seizoen van Game of Thrones kostten samen ‘slechts’ 60 miljoen.
Het moge dus duidelijk zijn dat er niet zuinig wordt gedaan met The Last of Us. Anderzijds is het tegenwoordig niet meer zo gek dat er aan grote series veel wordt uitgegeven. De laatste seizoenen van Game of Thrones en seizoen 1 van House of the Dragon waren bijvoorbeeld weer duurder dan The Last of Us. Amazons The Rings of Power was ook uitzonderlijk duur.
De schatting van 10 miljoen per aflevering voor The Last of Us kan trouwens nog wat afwijken. De eerste aflevering is vrij lang, langer dan sommige films. Die aflevering zal daarom waarschijnlijk extra veel hebben gekost, waardoor de ander acht een kleinere portie van de 100 miljoen konden krijgen.

Wanneer verschijnt The Last of Us op HBO Max?

Of de 100 miljoen het waard is geweest zullen we vrij snel kunnen zien. Over iets meer dan een week verschijnt de eerste aflevering van The Last of Us. In de VS gaat hij op 15 januari in première wat in Europa uitkomt op een release op 16 januari.