The Last of Us serie valt heel goed in de smaak

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 19:30
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
Het is zeldzaam dat een film of serie bij iedereen goed valt. Voor films en series die gebaseerd zijn op games is dat alleen nog maar zeldzamer. Maar voor The Last of Us zien de cijfers er goed uit.
Films en series gebaseerd op games zijn helaas maar zelden daadwerkelijk goed. The Last of Us ziet er daarentegen al geruime tijd veelbelovend uit. De serie heeft nu een aantal vroege reviews en bereikt daarmee iets bijzonders: hij had een tijdje een score van 100 procent op Rotten Tomatoes, op basis van 28 recensies.
Inmiddels is de score een klein beetje gezakt naar 97 procent (36 recensies), maar dat is natuurlijk nog steeds een indrukwekkende score. Je ziet vaak dat de publieksscore en de score van de critici verschillen, maar meestal is er ook meer verdeeldheid onder de critici zelf. Dat kan natuurlijk nog komen: er zullen ongetwijfeld nog meer recensies binnenstromen wanneer de serie daadwerkelijk uit is.

Zijn The Last of Us reviews alleen maar positief?

Overigens betekent een score van 100 procent op Rotten Tomatoes niet dat niemand minpunten benoemt. Het betekent alleen dat alle critici onderaan de streep positief zijn over de serie. Scores van 100 procent zijn zeldzaam bij projecten die door veel critici beoordeeld zijn, meestal zie je ze alleen bij minder bekende projecten met minder recensies.
Wie zelf wil oordelen over The Last of Us moet nog een paar nachtjes slapen. De eerste aflevering van de serie verschijnt namelijk op 16 januari op HBO Max. Daarna volgen er wekelijks nieuwe afleveringen.
Wist je dat er ook een speciale The Last of Us whiskyfles op de markt is gebracht?