The Last of Us-bedenker wil Tarantino achterna

News
donderdag, 29 februari 2024 om 11:00
the last of us part ii remastered wm screenshot 22 en 21nov231f1705338077
Quentin Tarantino beweert al jaren dat hij niet meer dan tien films gaat maken. Zoiets begint ook steeds aantrekkelijker te worden voor The Last of Us-bedenker Neil Druckmann. Hij geeft aan niet veel grote games meer in zich te hebben.
Met games als Uncharted en The Last of Us op zijn CV, is Neil Druckmann één van de grootste namen bij PlayStation. Maar in een interview met rapper Logic geeft Druckmann aan dat hij niet per se voor altijd games blijft maken. Het is stressvol werk en het houdt hem weg bij zijn kinderen.
Dat is niet altijd zo geweest: tot aan de release van Uncharted 2 vloog zijn werk nog enigszins onder de radar. Genoeg mensen vonden Uncharted leuk dat Sony een tweede game goedkeurde, maar de game was geen gigantische kaskraker, dus er was geen enorme druk. Na het succes van Uncharted 2 waren er steeds hooggespannen verwachtingen voor alle projecten van Druckmann.
Daarom denkt Druckmann dat hij uiteindelijk een stapje terug gaat doen. Hij vergelijkt zichzelf met Quentin Tarantino: de regisseur zegt al jaren niet meer dan tien films te willen maken, maar Druckmann verwacht dat hij daarna misschien tv-series gaat maken. Wanneer de laatste grote games die Druckmann nog in zich heeft klaar zijn, neemt hij misschien een minder stressvolle rol die toch een creatieve uitlaatklep is.

Neil Druckmann heeft concept voor The Last of Us Part 3

Eén van die grote games die Druckmann misschien nog gaat maken is The Last of Us Part 3. Onlangs bevestigde hij in deen documentaire over het tweede deel in de reeks dat hij een concept had voor een derde deel, dat voor hem op gelijke voet stond met de eerste twee games. Er gaan geruchten dat het werk aan Part 3 al begonnen is, maar dat is niet officieel bevestigd.