Rings of Power showrunners zijn nu al begonnen aan seizoen 3

News
donderdag, 29 februari 2024 om 10:30
the rings of power galadrielf1671531128
Hoewel The Rings of Power seizoen 2 nog moet verschijnen, zijn de showrunners van de serie nu al begonnen aan het werk voor seizoen 3. Daarnaast is er ook een nieuwe deal gesloten met Amazon.
Voor Amazon Studios is The Rings of Power een belangrijk project. Voordat er ook maar één aflevering was uitgezonden, had het bedrijf namelijk al een budget vrijgegeven voor 1 miljard dollar. Dat was voor meerdere seizoenen en uiteraard de rechten voor het stukje van The Lord of the Rings dat Amazon gebruikt.
Het is dan ook een serie waar niet snel een streep doorheen zal worden gezet. Dat blijkt nu ook uit een nieuwe deal die Amazon heeft gesloten met showrunners Patrick McKay en JD Payne, zo meldt The Hollywood Reporter.
De showrunners hebben een nieuw contract voor drie jaar gekregen van Amazon. Daarnaast heeft het tweetal ook een eigen productiebedrijf opgezet, genaamd 10:40 PM Productions. Amazon is volgens een persbericht ‘verbaasd’ door de visie en schaal die de showrunners voor ogen hebben met The Rings of Power.

“We zijn deze opmerkelijke reis met JD en Patrick meer dan vijf en een half jaar geleden begonnen en hebben nooit meer omgekeken. We blijven ons verbazen over de reikwijdte en omvang van hun visie en het enorme wereldwijde succes dat The Lord of the Rings: The Rings of Power in zijn recordbrekende eerste seizoen had.”

Focus nu al op seizoen 3

Met de nieuwe deal zijn McKay en Payne begonnen met het eerste werk voor seizoen 3, ondanks dat een volgend seizoen nog niet officieel besteld is door Amazon. Maar met het nieuwe contract lijkt het bijna een publiekelijk geheim dat er in ieder geval een derde seizoen zal komen.
Voor seizoen 2 zijn de showrunners klaar met filmen. Het nieuwe seizoen komt later dit jaar uit op Amazon Prime Video. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.