Update - GTA 6 Joker geeft 'laatste waarschuwing' aan Rockstar

News
vrijdag, 29 december 2023 om 16:00
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438
De eerste GTA 6 trailer is verschenen. Het is daarmee bevestigd dat de game zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarom heeft Rockstar enige inspiratie gehaald uit het echte Florida, iets waar niet iedereen even blij mee lijkt te zijn.

Update 3 - Rockstar krijgt laatste waarschuwing

Lawrence Sullivan heeft nog steeds niks gehoord van Rockstar, zo laat de 'Florida Joker' weten in een nieuwe video. Hij geeft daarom nu een 'laatste waarschuwing' aan de studio. Hij wil nu 5 miljoen dollar zien voor zijn beeltenis in GTA 6. Voldoet Rockstar niet aan de eisen, dan stapt hij op 11 januari, op zijn verjaardag, naar de rechter.

Update 2 - Florida Joker wil nóg meer geld zien

Via een nieuwe TikTok laat Lawrence Sullivan, deze keer met paars haar, weten dat hij niet gediend is van het trage antwoord van Rockstar. De 'Florida Joker' eist nog eens een miljoen dollar extra van de ontwikkelaar. Als Rockstar niet binnen drie dagen reageert op de eisen, dan zullen de advocaten van Sullivan stappen ondernemen. Er zou 'hard bewijs' zijn dat de beeltenis van Sullivan is gebruikt in de trailer.

Update - Florida Joker wil miljoenen van Rockstar

Waar het eerst niet duidelijk was waarom Lawrence Sullivan, bekend als de Florida Joker, met Rockstar wilde praten, heeft hij nu zijn intenties duidelijk gemaakt. In een nieuwe video laat hij nogmaals zien dat een personage uit de GTA 6 trailer erg op hem lijkt en laat hij Rockstar weten dat hij "een miljoen of twee" wil hebben, omdat de studio "[zijn] gelijkenis en [zijn] leven heeft gestolen".
De opmerkingen van Sullivan doen denken aan een aanklacht van Lindsay Lohan tegen Rockstar. Zij beweerde dat ze als inspiratie was gebruikt voor een GTA 5-personage, maar werd in het ongelijk gesteld door een rechter. Sullivan heeft voor zover bekend geen aanklacht ingediend, maar mogelijk brengen zijn opmerkingen anderen op ideeën, aangezien de GTA 6 trailer vol zit met personages die op echte virale TikTok video's zijn gebaseerd.
Oorspronkelijk bericht:
In de fictieve staat Leonida lopen, net als in inspriatiebron Florida, veel aparte figuren rond. Veel daarvan lijken gebaseerd op echte mensen die ooit viraal zijn gegaan. Zo is een personage met een gezicht vol tatoeages gebaseerd op de zogenaamde Florida Joker, die op zijn beurt de Joker van Jared Leto uit Suicide Squad lijkt te imiteren.
Deze persoon lijkt alleen niet helemaal blij met het feit dat er een lookalike in de GTA 6 trailer zit. Op TikTok heeft hij een video geplaatst waarin hij zijn kijkers uitlegt dat het GTA 6-personage overduidelijk op hem is gebaseerd. Hij wil daarom graag even praten met Rockstar.
Wat hij daarmee wil bereiken is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wil hij uit de game gehaald worden, maar het kan ook zijn dat hij vindt dat hij ervoor betaald moet worden. De toon van de video suggereert in ieder geval niet dat hij Rockstar wil bedanken voor de cameo.

Wanneer is de release van GTA 6?

Met de trailer van GTA 6 is ook duidelijk geworden wanneer de game als het goed is verschijnt. Hij staat namelijk gepland voor een release in 2025. Dat geldt voor PS5 en Xbox Series X/S, maar helaas niet voor PC.
Dit bericht is aangepast op 29 december 2023.