“GTA 6 gameplay wordt echt zo mooi als de trailer”

News
donderdag, 07 december 2023 om 9:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
De eerst GTA 6 trailer is eindelijk getoond. Qua gameplay is er nog niet veel uit te halen, maar visueel is hij prachtig. Soms zijn trailers een stuk mooier dan de werkelijke game, maar dat is hier niet het geval, zo beweert een voormalig Rockstar medewerker.
De GTA 6 trailer is inmiddels al meer dan 100 miljoen keer bekeken, nadat hij op de dag dat hij verscheen meteen al een record brak. Een deel van die views komt natuurlijk van mensen die hem vaker bekijken en hem, soms per frame, uitgebreid analyseren. Ook voormalig Rockstar animator Mike York heeft zich over de trailer gebogen.
Zijn expertise zit natuurlijk in het visuele aspect van de game en daar besteed hij dan ook veel aandacht aan. Zo wijst hij veel details aan die volgens hem bewijzen dat Rockstar de grenzen opzoekt van wat de huidige console-hardware kan doen. Bovendien heeft hij een veelbelovende opmerking: volgens York is de trailer geen cinematic en gaat de game er echt zo uitzien als in de trailer.
Dat is niet heel ongebruikelijk voor een Rockstar-game. Trailers van de ontwikkelaar bestaan meestal uit beelden die overeenkomen met wat je van de game mag verwachten. Maar toch is het fijn dat een expert daar ook een duit over in het zakje doet.

Wanneer is de release van GTA 6?

Het duurt helaas nog even voor spelers zelf deze wereld onder de loep kunnen nemen. GTA 6 komt namelijk pas in 2025 uit voor PS5 en Xbox Series X/S. Het is nog onduidelijk wanneer de game naar PC komt.