De PlayStation 3 heeft nog opvallend veel actieve spelers

News
vrijdag, 29 december 2023 om 15:30
playstation 3f1703859528
We zijn ondertussen al twee console-generaties verder, maar de PlayStation 3 is nog niet begraven door iedereen. Sterker nog, de console heeft opvallend veel actieve spelers elke maand.
Met de lancering van een nieuwe console, wordt normaal het einde ingeluid voor de voorganger. Vaak komen er nog wel een aantal nieuwe games uit voor de oude console, de zogeheten cross-gen games, maar na één tot twee jaar is het einde wel echt in zicht.
Voor de PlayStation 3 zou dat ondertussen alweer acht tot negen jaar geleden zijn. In november 2013 werd hier namelijk de PlayStation 4 geïntroduceerd. Maar uit de cijfers van Sony, die gelekt zijn via de hack van Insomniac Games, blijkt dat de PS3 nog opvallend populair is voor zo’n oude console.
In februari 2023 had de console namelijk 1,9 miljoen actieve gebruikers elke maand, dat meldt Exputer. En de gebruikers zijn bovendien behoorlijk consistent. De afgelopen twee jaar is het aantal gebruikers amper gezakt, terwijl die van de PlayStation 4 een stuk sneller daalt.

Lange adem na een slecht begin

Het aantal actieve spelers is helemaal indrukwekkend gezien het aantal exemplaren die verscheept is. In totaal zijn er namelijk 87 miljoen PlayStation 3-consoles uit de fabriek gerold.
De console had bovendien een moeilijk begin. De Xbox 360 was namelijk al een jaar eerder gelanceerd en het prijskaartje was flink slikken. De PS3 werd bij lancering namelijk verkocht voor 600 euro, waarmee het de duurste PlayStation ooit werd.